تحولات لبنان و فلسطین

فرماندهان پیشین نیروی دریایی انگلیس از خودداری لندن در اعزام ناوهواپیمابر به منطقه دریای سرخ انتقاد کرده و خواهان استفاده از این تجهیزات گرانقیمت در بحران های بین المللی شدند.

انتقاد فرماندهان پیشین نیروی دریایی انگلیس از دولت

به گزارش قدس آنلاین، تارنمای روزنامه دیلی میل گزارش داد که برخی از چهره های پیشین نیروی دریایی انگلیس از دولت این کشور خواستند تا یکی از ۲ ناوهای هواپیمابر این کشور را که میلیاردها پوند هزینه ساخت آنها شده برای محافظت از کشتیرانی به منطقه خاورمیانه اعزام کند.

دولت انگلیس ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون پوند صرف خرید ناوهای هواپیمابر "ملکه الیزابت" و "شاهزاده ولز" کرده و این شناورها با وجود آنکه بخش عظیمی از بودجه نیروی دریایی را به خود اختصاص داده اند، در بندر پورت موث لنگر انداخته و لندن از اعزام آنها به مناطق جنگی خودداری می‌کند.

لرد وست، فرمانده پیشین نیروی دریایی انگلیس در این ارتباط گفت: نگرانم که تنها دم زدن از ناو هواپیمابر را بدانیم و از نحوه به کارگیری آنها چیزی ندانیم. قطعاً باید یکی از این ناوها را برای پیوستن به "عملیات محافظ رفاه" به دریای سرخ اعزام کنیم. باید به نرمی سخن گفت و چماق بزرگی در دست داشت، نه برعکس!

وی افزود: موضوع خیلی ساده است. اگر چنین امکاناتی در اختیار دارید باید از آنها استفاده کنید. مزیت برخورداری از ناوهواپیمابر آن است که به منطقه بحرانی اعزام شده، وظیفه شان را انجام داده و به سرعت بازگردند. در عوض برنامه نیروی هوایی سلطنتی آن است که برای محافظت از کشتیرانی، از پایگاه های زمینی بهره برداری کند که به هیچ وجه مانند ناو هواپیمابر موثر نبوده و هزینه بسیار گزافی دارد.

تام شارپ، یکی دیگر از فرماندهان پیشین نیروی دریایی سلطنتی نیز با تائید گفته های وست، گفت: ناو هواپیمابر ملکه الیزابت را باید اکنون و به همراه تمامی جنگنده های ممکن اعزام کرد. اگر اکنون چنین نکنیم، پس علت نگهداری آن چیست؟

در همین حال گرنت شپس، وزیر دفاع انگلیس، در مقاله ای در دیلی تلگراف با اشاره به بیانیه مشترک و آخرین اخطار واشنگتن و لندن به نظامیان یمن، گفته بود: برای جلوگیری از تهدید علیه آزادی کشتیرانی در دریای سرخ تردید نخواهیم کرد.

شپس با اشاره به غرق شدن قایق ‌های نیروهای یمنی توسط بالگردهای آمریکایی، گفت: در حال بررسی انجام حملات هوایی به نظامیان یمنی هستیم.

وزیر انگلیسی با بیان این ادعا که لندن در اقدام مستقیم علیه نیروهای ارتش یمن برای جلوگیری از حمله به کشتی‌ها تردید نخواهد کرد، مدعی شد: یمنی ها نباید دچار سوء تفاهم شوند زیرا ما آنها را در قبال تصرف و حملات به کشتی‌ ها در دریای سرخ مسئول می‌ دانیم.

سرتیپ یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن یکشنبه شب در بیانیه‌ ای اعلام کرد: نیروهای دشمن آمریکایی به سه قایق حمله کرده و ۱۰ نفر از نیروهای ما را به شهادت رساندند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.